Vi vil tættere på naturen i vores boligdrømme

Flere og flere søger arkitekter for at opfylde boligdrømmen, der tager naturen med ind. 

Det er ofte sådan, at vi ikke kan finde de boligønsker vi har i allerede eksisterende huse og lejligheder rundt omkring i landet. Arkitekter i Hjørring, Helsingør, Aalborg og Skagen har alle det tilfælles, at de oplever, at danskere ønsker mere, end det de normalt kan få hos ejendomsmægleren. 

Nogle af de ønsker kigger vi nærmere på her. 

Din arkitekt finder det bæredygtige design frem i dit hus

Det er ikke kun Vestas og Tesla, der kendetegner, at vi lever i en verden, der på mange måder tænker mere på miljøet. Flere og flere danskere ønsker nemlig også at leve i en bolig, som har fokus på klimaet. 

Hvad end det er bolig eller erhverv, så bygges der flere og flere arkitekttegnede, miljøvenlige boliger i dag, end for blot få år siden. Bæredygtighed i boligen er det nye sort, og ofte en ven, der gør livet lidt billigere. 

Det store energiforbrug er en ven vi alle gerne vil se mindre til

Når en arkitekt i Hjørring, Århus eller Sønderborg, taler med dig om din boligdrøm og tegner dit hus derefter, så er det ikke unormalt, at ordet energiforbrug kommer på bane. 

Energiforbrug er noget, som vi er mange, der ønsker fokus på med hensyn til vores bolig i dag. Både fordi det i traditionelle huse udmønter i en kæmpe udgift over mange år, men også fordi, at der kan være noget smukt i selve det, at implementere det i boligen. 

Store ovenlysvinduer eller vinduer, der fylder en hel endevæg og giver plads til en smuk udsigt, sikrer både et fantastisk lysindfald, men sparer også på vores elforbrug. Bæredygtigheden er med til både at forskønne boligen og formindske omkostningerne. 

Vi kan recycle næsten alt, til at indgå i et lækkert boligdesign

Der er utroligt mange forskellige materialer, der i dag kan anvendes indenfor boligdesign. Det betyder også, at der er mange ting, der kan genbruges fra gamle huse, togstationer, fabrikker med mere – så det via arkitektdesign bliver til et uforglemmeligt element i din bolig. Endda uden, at det skal koste en milliard. 

Udover at mange materialer kan genbruges, så er vi også blevet meget bedre til at recycle byggematerialer. Alt fra mursten til tagplader til antikke vinduer til døre. Det betyder, at du via din arkitekt i Hjørring, Helsingør eller Aalborg – hvor end dig og din boligdrøm befinder dig i landet – har muligheden for at genanvende eller omforme materialer, der har haft en historie et andet sted allerede, og nu kan leve videre i din boligdrøm.

I dag kan boligbyggeri og arkitekttegnede huse, institutioner og virksomheder i meget større grad bygges i materialer, der er bæredygtige på forskellige måder og vi er mange, der efterspørger disse byggematerialer. Den grønne bolig er det nye sort.