Vælg den rigtige jakke til årstiden

I Danmark har vi 4 årstider med et drastisk skiftende vejr. Foråret kan være bidende koldt om morgenen, men frisk og solrigt om eftermiddagen. Selv de varmeste sommerdage kan også byde på regnfulde, kolde aftener. Vejret er aldrig rigtig til at regne med i Danmark. Derfor er det altid en god ide at have en jakke med sig på farten.

Men hvad for noget overtøj skal vi vælge til de forskellige årstider? Der er rigeligt at vælge imellem og ingen endegyldig formel på, hvad der er det rigtige valg.

Læs med i denne artikel og find ud af, hvordan du vælger det helt rigtige tøj til årstiderne.

Kunsten at vælge en jakke

Det er lidt af en labyrint at finde rundt i udvalget af sæsonjakker. Vi har endda udtrykket “overgangsjakker”, der hjælper os med at komme igennem de skiftende vejrforhold mellem sommer og efterår, vinter og forår og så videre.

En jakke skal heller ikke kun være praktiske. De skal også se ordentlige ud. Tøjet skal passe til vores personlige stil, den givne årstid og nutidens mode. Derfor er det lidt en “kunst” at vælge den rigtige jakke.

Den alsidige sommerjakke

Vi er ikke altid heldige med vejret, selvom det er sommer i Danmark. Nogle gange falder temperaturen helt ned til 15 grader, selvom det er midt i juli.

Derfor er overtøj til sommer et must.

Invester i en flot blazerjakke fra BySofieSønderby, så du altid har et tyndt lag at smide over dig, hvis det bliver koldt udenfor. En blazer er fin til både hverdagsbrug og fester og kan styles op eller ned efter behov.

Overgangsjakker

Når blazeren ikke er varm nok, men dunjakken er lidt for voldsom, så skal du have fat i dit overgangsovertøj. Vælg for eksempel en letvægtsjakke fra BySofieSønderby, som er velegnet til overgangsperioder, når det hverken er for varmt eller for koldt udenfor.

Om vinteren kan du bruge den som et ekstra varmende lag under din store frakke eller dynejakke.

Til de kolde vintermåneder

Vinteren i Danmark er bidende kold, og derfor skal vi pakke os ordentlig ind. Til dig der ønsker lidt ekstra varme, kan du med fordel vælge en polstret bomberjakke. Du behøver ikke ligne Michelin manden for at holde dig varm. En bomberjakke er godt isolerende overtøj, som ikke får dig til at se kæmpestor ud.

Denne type jakke er lige så stilfuld, som den er praktisk, og så giver den dig god bevægelsesfrihed.