Spis og drik dig til en smuk hud

Du har måske hørt udtrykket: Du bliver hvad du spiser. Faktisk så påvirker det vi spiser vores krop og ikke mindst vores hud. Huden er ligeså vigtig som modetøj. Men der står ikke ligefrem noget udenpå fødevarer, hvordan det påvirker ens hud, så de færreste af os ved hvad der er godt for huden, og hvad der ikke er. Vi alle ønsker at have en flot hud, og udover at købe dyre cremer som vi smører os med, så påvirker det vi spiser os også. En god tommelfingerregel er at man holder sig fra det usunde, såsom sukker og salt, og spiser flere grøntsager og frugt. Herunder er nogle udvalgte fødevare der er godt for huden: 

Hørfrø
Disse små fine, brune frø indeholder mange alfalinolensyre og omega-3 fedtsyre. Omega-3fedtsyrer findes også i fisk, såsom ørred, tun og laks. Hørfrøene kan reducere de skadelige virkninger til solens stråler og forurening i luften. Desuden mindsker det dine rynker, og er godt mod tør hud. 

Kiwi 
De behårede skønne kiwier er også en god kilde til en sundere hud. De er nemlig fyldt med C-vitaminer. C-vitamin er godt for hudens sundhed, da de hjælper med til at danne frie radikaler, som gør huden mere spændstig og glat. Det øger hudens kollagen, som vi naturligt danner mindre af, jo ældre vi bliver. Du finder C-vitaminer i citrusfrugter, rød peber, persille, broccoli og jordbær. 

Avokado
Gode kilder til vitamin C og E. De beskytter huden mod skader. Avokado forstærker altså huden og giver en forbedret hudkvalitet og hudtone. 

Spinat, grønkål og andre grønne grøntsager
Alt grønt er godt for både hud, krop og den generelle fordøjelse. De indeholder rigtig mange forskellige vitaminer, så det er en god ting at tilføje mere kål og spinat ind i dine måltider. De indeholder også en masse antioxidanter. 

Yoghurt
Skyr, yoghurt og fyldt med probiotika. Probiotika er levende, men gode bakterier, som, er med til at bekæmpe betændelse. Det kan for eksempel være hudlidelser, akne, dermatitis, psoriasis. Det hjælper på hudens elasticitet. 

Grøn te
Hvis du er til te, så skal du begynde at drikke grøn te. Grøn te indeholder polyphenoler, som er en slags antioxidanter som udvindes af tebladene. Grøn te, mindsker de fine linser, som for eksempel kan ses omkring øjnene. 

Vand
Vand er nok den nemmeste måde at få den fineste hud. Tit og ofte kan hudproblemer løses ved at man drikker mere vand. Man skal helst drikke 2 liter væske om dagen. Mange drikker ikke nok, log derfor bliver huden dehydreret. Væske fås også fra frugter, såsom melon, agurker eller andre frugter med højt vandindhold.