Slip af med fedtet hår

Fedtet hår er noget af det værste. Det får håret til at klaske sammen og se kedelig og uorganiseret ud. Ikke nok med det, så kan fedtet hår faktisk også være rigtig ubehageligt. Det kan give kløe i hovedbunden samt rødme og irritation.

Hvorfor har jeg fedtet hår?

Det er talgkirtlerne i hovedbunden, som er årsagen til at håret bliver fedtet. Talg har til formål at beskytte håret mod snavs og skidt, men nogen gange sker det, at der forekommer en overproduktion af talg. Når det sker, får man typisk fedtet hår.

Mange forsøger at slippe af med deres fedtede hår ved at vaske det. Man tænker måske, at det er fedtet fordi det ikke er rent. Men det er faktisk slet ikke tilfældet – tværtimod. Det er derimod sådan, at hyppig hårvask bidrager til fedtet hår, fremfor at forhindre det. Man kommer derfor hurtigt ind i en ond cirkel, hvis man forsøger at komme sit fedtede hår til livs ved at vaske det.

Der kan dog også være andre årsager til at ens hår er fedtet, fx hormonelle forandringer, stres, kost og meget andet. Det kan derfor være svært at finde ud af præcis, hvorfor man har fedtet hår.

Hvad skal jeg gøre mod fedtet hår?

Heldigvis er der meget, du selv kan gøre, for at slippe af med dit fedtede hår. Det bedste du kan gøre er, at anvende en shampoo som modvirker fedtet hår ved at regulere talgkirtlernes produktion.

Vi anbefaler, at du bruger kerastase shampoo mod fedtet hår, da kerastase shampoo renser og regulerer talgproduktionen og dermed forebygger fedtet hår. Kerastase er et utroligt effektivt middel mod fedtet hår, men bidrager også til at håret virker mindre tørt og i stedet mere glansfuldt og sundt. Husk dog ikke at vaske dit hår alt for ofte. 2-3 gange om ugen er som regel tilstrækkeligt.