Sandkasse træ til haven

Med en sandkasse træ i din have har dine børn altid mulighed for sjov og lærerig leg. Leg i en sandkasse kan stimulere dit barns udvikling på flere forskellige måder. Barnets følesans udvikles og dit barns kreativitet bliver også styrket. Børn udforsker verden omkring dem gennem deres følesans. Denne sans har to sider – den beskyttende og den udforskende. Den beskyttende side er ubevidst. Denne bruger barnet til at reagere, hvis det mærker noget, som er ubehageligt. Det kunne eksempelvis være, hvis det rører ved noget, der er varmt eller koldt. Den udforskende side er mere bevidst, og med den udforsker barnet verden ved at røre ved tingene omkring det. Leg i en sandkasse er en fantastisk måde for barnet at lege, fordi det kan udforske sandets mange forskellige teksturer, som blandt andet varierer alt efter, om det er vådt eller tørt. Børn bliver naturligvis beskidte, når de leger i en sandkasse, men det er lærerigt og sjovt. Børns motorik kan også blive udviklet, når de leger i en sandkasse træ.

Fantasifuld leg i haven med en sandkasse træ

En sandkasse træ skaber fantastiske, lærerige legemuligheder for børn. Når børn leger, træder de ind i en verden, som er fuld af fantasi. I den verden kan de udforske deres følelser – både de negative følelser, de har, og de positive. I en sandkasse kan de eksempelvis lave et sandslot, hvori den gode prinsesse og prins bor. Udenfor sandslottet kan onde væsener angribe. Når børn er helt inde i deres fantasifulde verdener udvikles deres koncentrationsevne. I starten kan sandslottet være en simpel bunke sand, men efterhånden som barnet leger mere og mere i en sandkasse træ, kan slottet få detaljer som porte, vinduer og så videre, fordi barnets motorik bliver bedre og bedre.

Børn kan lege sammen i en sandkasse træ

I en sandkasse træ kan børn lege sammen. De kan være fælles om at opbygge fantasiverdener og skabe fantasifulde, eventyrlige fortællinger. De kan risikere at blive uvenner undervejs, men de kan lære at lytte til hinanden og snakke sammen om legen. De kan altså udvikle deres kommunikations- og samarbejdsevner i forbindelse med legen i sandkassen. De udvikler deres sociale evner, når de leger sammen i sandkassen. Udover at være et fantastisk sted for børn at lege, så er en sandkasse træ pæn i haven. Træet er nemlig super flot, fordi det har et naturligt look. Det er også diskret og ikke alt for markant i haven. Desuden kan det eksempelvis matche et skur eller et hegn i træ.