Optimer din fysiske sundhed

Vores sundhed er umådelig vigtig. Både når det kommer til fysisk, men også mental sundhed. I forhold til fysisk sundhed er der mange, meget konkrete tiltag man kan gøre for at forbedre og forebygge. Her vil der blive givet nogle helt konkrete råd til, hvordan man kan optimere sin hverdag, således at den er allermest sund.

Sundhed på arbejdet

De fleste af os voksne danskere befinder os på arbejdsmarkedet. På dette arbejdsmarked er der mange af os, der arbejder på kontor enten hele dagen eller dele af dagen. Det er vigtigt, at vi får noget variation, så vi ikke bare sidder på vores stol dagen lang. For at kunne variere sine arbejdsstillinger kan det være en god ide at investere i et hæve-sænke bord. Et sådant gør, at man har mulighed for at stå op noget af arbejdsdagen, samt tilpasse bordets højde til at levere den bedste arbejdsposition. Find dit nye hæve sænke bord her. Når man er på arbejde er det desuden vigtigt lige at få gået lidt rundt, bevæget overkroppen, især skuldre, arme og hoved, så man ikke er så fastlåst i sin arbejdsstilling. Dette kan nemlig medføre komplikationer som hovedpine, eller smerter i kroppen.

Hverdagssundhed

Den tid vi tilbringer uden for arbejdet er også vigtig at gøre sund. Lidt træning, enten derhjemme eller i træningscenteret et par gange om ugen gør underværker. Også for den mentale sundhed. Det er dog også vigtigt at få bevæget sig uden for denne træningstid. Hverdagsbevægelse er vigtig for sundheden. Tag f.eks. trapperne i stedet for elevatoren, gå en lang eller kort tur og få noget frisk luft oven i købet, eller cykel ned og hent din nye pakke i stedet for at tage bilen. Alt dette bidrager til din sundhed, og er ikke så vanskeligt at få pakket ind i dagen. På den måde holder du dig sund, også hvis du misser træningen.