Hvilken kropstype har du?

Kroptype har en stor betydning for vores generelle image og påvirkes også af hvordan vi går klædt. Hvis du er glad for din kropsform, så kan den fremhæves eller skjule via din påklædning. Du skal blot finde ud af hvilke kropstype du er, og derefterlæse her i artiklen, hvilken slags påklædning der abefales til den enkelte kropstype. For at finde din kropsform, skal du kigge dig selv i et spejl, og du skal kunne se hele figuren.

Er du….

Timeglas – Her er kendetegnene at du har brede skuldre, store bryster, smal talje, og brede hofter/stor numse. Det anbefales, hvis du har timeglasfiguren, at du går i overdele uden ærmer og tætsiddende over barm og talje. Dertil skjorter, som er tætsiddende og uden ærmer, vil kæde dig godt. Skal du se flot ud, kan slå-om-kjoler eller kjoler der fremhæver taljen være et godt valg.

Pæreformet – kendetegnene er at du har smalle skuldre, små bryster, smal talje, og dertil breddest omkring hofter og numse. Brede/store lår er også normalt. Når du er pæreformet, kan vi anbefale skjorter med V-snit og dertil tætsiddende jeans eller korte bukser. Når du skal være fin kan du en højtaljede, lang nederdel på med en top med v-hals.

Æbleformet – Formen kendetegnes ved at man ikke rigtig har nogen talje, det vil sige, at man er meget rund om maven, og generelt meget rund om skulder/brysterne, og stor numse/brede hofter. Her anbefales det både, fra timegals figuren og pæreformet belædning også. Såsom tøj der har fokus på talje, overdele med V-snit, stramme jeans eller leggings. Og når der skal være fest, kan højtaljede nederdel med bælte, eller kj0le med højt snit være en forel.

Enten eller? – Har du svært ved at placere din kropsform i enten timeglas, pæreform, eller æbleform? Så fortvivl ej. Nogle kropstyper kan nemlig ikke placeres inde i kasser. Man kan derfor kombinere lidt fra en ene kropform til en anden. Kropsformer er bestemt at gener. Og uanset hvordan du ser ud, og ellers har en lav BMI, så kan du ikke ændre på det. Derfor skal man acceptere hvordan man ser ud, og være glad for det. Har man en høj BMI, kan man minimere sin æbleform eller pæreform, ved at tabe sig nogle kilo. Generelt er æbleform mere farlige, end pæreformede, fordi det ikke er sundt at have fat på maven. Derfor kan du vi kostændring og hyppig motion, minimere din kropsform, så det bliver mindre tydeligt.