FRAU – dansk slow fashion i ultralækre designs

Drømmer du om at gøre din garderobe mere bæredygtig? Og vil du gøre endeligt op med smid væk kulturen? Så kan du med fordel bevæge dig væk fra fast fashion konceptet og over mod slow fashion – og flere danske modebrands er hoppet med på bølgen. Det gælder både FRAU tøj og by Basics, som du kan finde hos Læsøshoppen.

Hvad er slow fashion, og hvorfor er det godt?

Slow fashion arbejder ud fra bæredygtige koncepter, hvor det bl.a. handler om at producere tøjet ud fra miljøvenlige og etiske principper, mens tøjet også skal være holdbart, så det holder i længere tid – og dermed bliver et modsvar til de store mængder tøj, der bliver slidt og smidt væk efter kort tids brug. FRAU tøj bliver f.eks. kun produceret i one size størrelser, med undtagelse af FRAU bukser, der kan fås i tre forskellige størrelser. Dette er med til at minimere spild i de forskellige produktions- og forhandlerled, ligesom tøjet kan bruges igen og igen, selvom du skulle gå op og ned i vægt. Kollektionerne tæller alt fra kjoler og bukser til bluser med en mere løstsiddende pasform, der er klædelig og feminin, uanset kropsform. Tøjet kan i øvrigt også nemt deles mellem både mor og datter samt veninder, da det kan styles på utallige måder. De enkelte dele hylder den nordiske og minimalistiske designfilosfi og bliver produceret i lækre materialer, som 100% økologisk bomuldspoplin, der til fulde lever op til slow fashion konceptet.

Hvem står bag FRAU og by Basics?

FRAU er et dansk modebrand stiftet i 2021 af Chanett Vandris og Christina Tranberg Mikkelsen. Oprindeligt var FRAU tøj et hobbyprojekt, men i dag bliver kollektionerne solgt i både ind- og udland. Du kan bl.a. købe dit FRAU tøj hos Læsøshoppe. Det samme gælder tøj fra by Basics – et andet dansk modebrand, der arbejder ud fra slow fashion konceptet. Danske by Basics minder på mange måder om FRAU, når det kommer til de bæredygtige koncepter. Hos by Basics vælger man f.eks. udelukkende producenter, der lever op til virksomhedens egne etiske principper, ligesom ulden er mulesing-fri. Desuden bliver by Basics tøj kun produceret i det antal, som butikkerne efterspørger – for at undgå en overproduktion. Kollektionerne sigter mod et stort internationalt publikum, og farvespændet i disse er større end hos FRAU tøj, der i stedet fokuserer på de mere diskrete nuancer. Både by Basics og FRAU er glimrende eksempler på, at slow fashion på ingen måde behøver at være kedeligt. Tværtimod. Så gør noget godt for dig selv og planeten ved at investere i slow fashion fra brands hos Læsøshoppen.