Find motivation til at løbetræne

Hvis du gerne vil igang med at løbetræne, så er det bare om at komme igang. Man behøver ingen kondi for at starte op, og du kan begynde i dit helt eget tempo. Ligesom meget hvor langsomt du løber, så vil du forbedre din kondi, og ikke mindst dit helbred. Men vi kender alle det med, at det kan være rigtig svært at komme igang og ud ad døren. Men her er et par tips der virker: 

Løb med en ven

Hvis du løber med en, så kan du ikke bare springe fra. Så er i to om at holde op på jeres aftaler, og rent faktisk komme ud ad døren. Desuden kan det også gøre en løbetur meget sjovere, fordi man kan løbe og snakke sammen, så man undgår at løbeturen bliver kedelig. 

Hør din ynglingsmusik

Lav en playliste med dine ynglingssange, som du kan godt lide at danske til, og som gør dig i godt humør. Musikken vil også gøre at du løber en en god rytme. Musikken kan også distrahere dig lidt fra, at det kan være hårdt. 

Køb et aktivitetsur

Hvis du gerne vil have fuld kontrol over dit løb, så kan du investerer dig i et aktivitetsur. Via det, kan du se hvor langt du løber, hvor hurtigt du løber, og hvor mange kalorier du har forbrændt, hvis du gerne vil tabe dig. De nyeste aktivitetsure har også en guide til løb. På den måde, kan du for eksempel tage et løb, hvor du lærer i små steps, at løbe 5km. Så laver den en helt træningsplan til dig i kalenderen, så det eneste du skal gøre er, at trykke start løb på uret. 

Du du bør undgå!

Det du helst bør undgå, det er, at sammenligne dine løb med andres. For dit løb behøver ikke at ligne andres løb, og du behøver heller ikke at løbe lige så hurtigt. Du skal finde dit eget tempo, og så skal du lave mål, eller måske del-mål, hvis du finder det mere motiverende. På den måde, kan du holde dig selv op på, at du når de enkelte mål, og inden man ser sig om, så er man over de 5km, og faktisk fået en rigtig god kondi. Man kan ikke forvente, at man kan løbe et marathon et par uger efter man starter op. At løbe kræver teknik, udholdenhed, og så så skal man sørge for, at man holder det ved lige. Man skal naturligvis restituere efter et løb, men hvis man forsømmer sit løbeprojekt, så kan man ende med at skulle starte forfra.