Brugte ure – Derfor giver det mening!

100.000 kroner? For et brugt ur? Det er jo vanvid!

…Sådan er der måske mange, der er fristet til at tænke, når de første gang hører om de priser, som brugte ure går for. Men hvad de næppe ved eller havde regnet med, når du hører prisen, er, at brugte ure er en god forretning, hvis man vælger de rette modeller! Faktisk kan man tjene mange penge på at købe det helt rette brugte ur – hvilket også er grunden til, at det at købe et brugt luksusur omtales som at købe et ’investeringsur’.

Derfor er brugte ure en god forretning

Hvordan kan det egentligt hænge sammen, at brugte ure kan sælges til langt flere penge, end de oprindeligt har kostet? Svaret skal findes i den klassiske markedsmekanisme: Udbud og efterspørgsel.

Sagen er den, at der i dag ikke er det udvalg af bestemte luksusure, som der efterspørges på markedet. Tag Rolex som et eksempel. Rolex ure er notorisk kendte for at være eksklusive, i høj kvalitet og i tidløst design. Der findes under Rolex’ berømte fane adskillige ure, som mange fortsat har stor interesse i. Men det der ofte finder sted, er, at urene enten er stoppet med at blive produceret eller at der er ventetid på modellerne. For nogle ure har lange ventelister, som tilmed kan være umulige at komme på. Derfor er der mange, der søger mod det brugte marked, hvor man kan få de samme ure – velholdte og lige til at bestille udenom de lange køer.

Det særligt interessante er, at mange af disse ure bliver mere og mere værd. Særligt hvis man har et originalt ur med original æske og historik på uret. I det tilfælde kan man tjene mange penge på at sælge uret. Køber man rigtigt og sælger på rette tid, er der med andre ord en virkelig god forretning at gøre.

Få gerne hjælp og undgå hovedpinen

Det er naturligvis ikke kun småbeløb, der købes ure for, når mærkerne er Rolex, Omega osv. og modellerne er de mest ikoniske. Derfor kan det være en god idé, hvis man får hjælp af en partner. Mange forretninger har specialiseret sig i at hjemtage luksusure på vegne af interesserede købere. På den måde ved man, hvad man får – og er sikker på at få et autentisk produkt. Det er en ekstra god sikkerhed at tage med, når man handler i de summer. Særligt for personer, der gerne vil i gang med at investere i ure, er det værdifuldt at komme godt fra start og opbygge sin egen viden.