Blue Light briller kan beskytte dine øjne og give bedre søvn

Blue Light briller har i de seneste år været en populær trend. Mange kan dog føle sig forvirrede omkring konceptet. Hvad går det egentlig ud på? Og virker det? I denne artikel kan du lære meget mere om konceptet og forhåbentlig få svar på dine spørgsmål. Skærmbriller beskytter mod blåt lys. Blåt lys bliver i høj grad udsendt fra blandt andet computer-, TV-, smartphone- og tabletskærme. Det blå lys er skadeligt, fordi det påvirker kroppens produktion af stoffet melatonin. Derfor bliver din søvnrytme ustabil, hvis dine øjne udsættes for store mængder af blåt lys. Brillerne blokerer omkring 90 procent af det blå lys, som udsendes fra de skærme, du ser på i hverdagen. Melatonin er et stof, som blandt andet gør os søvnige og fortæller kroppen, at det er tid til at sove. Dette reguleres af dagslys. Det er derfor vigtigt, at øjnene ikke møder for meget blåt lys om aftenen; kroppen tror, at dette lys er dagslys, hvorfor produktionen af melatonin ikke bliver stor nok til at fortælle kroppen, at det er sengetid. Dette kan føre til uregelmæssig søvnrytme og dårlig søvn. Forebyg alt dette med et par Blue Light briller.

Blue Light briller – er blåt lys skadeligt?

Ja, i for store mængder. Det er det korte svar på, om blåt lys er skadeligt. Derfor er det klogt at bruge Blue Light briller. Blåt lys er ikke i sig selv farligt, men på samme måde som sollys bliver farligt/skadeligt i for store mængder, bliver blåt lys skadeligt, hvis man udsættes for store mængder i sin hverdag. Ligesom man kan blive solbrændt, hvis man er for længe i solen uden at beskytte sig selv, er det vigtigt at blokere blåt lys fra at ramme ens øjne, når man ser på en skærm enten om aftenen eller i lange perioder i løbet af dagen. Udsættelse for blåt lys kan både føre til dårlig søvn og have længerevarende effekter, viser nogle studier. Det kan eksempelvis give skader på nethinden, nedsat synsevne med flere.

Blue Light briller er pæne og stilrigtige

Blue Light briller findes i mange forskellige modeller, farver, materialer og så videre. Der er i dag et meget bredt udvalg, så man kan være sikker på at finde et par, der passer til ens stil. De kan således være super pæne, og man kan se meget stilet ud med sine skærmbriller på. Man kan også få solbriller og glas med styrke, som har Blue Light filtre.