Bliv mere handy

Vil du egentlig gerne blive bedre til at fikse ting selv, men føler du ikke, at du har hænderne skruet godt nok på til det? Så er du næppe alene. Det er bare en enorm befrielse selv at kunne ordne alle de småting, som skal ordnes i hverdagen, hvad end det så er fiks af køkkenvasken, hylder, der skal hænges sikkert og lige op, eller måske endda en knap så hverdags-agtig ting som at banke et haveskur op fra bunden. Men hvordan kan du så blive bedre og finde ud af, hvordan du gør disse ting?

Tag ved lære fra nogen der ved, hvad de laver

Som det er med så meget andet, er øvelse naturligvis, og ikke særligt overraskende, vejen. Så næste gang, du måske tænker på at få hjælp til at sætte en hylde op, kan du groft sagt gøre to ting: Enten kan du prøve dig frem med en internetguide eller lignende (forudsat at det ikke er en alt for stor eller vigtig eller farlig ting, du vil ordne). Ellers kan du alternativt, i stedet for blot at overlade opgaven til den flinke hjælper, bede vedkommende om at vise dig, hvordan det er, man gør, og måske endda blot få vedkommende til at kigge dig over skulderen og instruere dig, så du selv får det ind i fingrene. For der er ganske enkelt ingen bedre måde at lære det på end rent faktisk at prøve det.

Husk alligevel at kende dine begrænsninger

Selvom det ofte bare er med at kaste sig ud i gør-det-selv-projekterne, bør man selvfølgelig også huske at være realistisk omkring sine egne evner og hente hjælp fra maskiner og/eller professionelle, når der er brug for det. Få et overblik over alverdens tekniske løsninger her. Så vil du i sidste ende slippe for at komme i uheldige situationer. Held og lykke med projekterne!